Novogodišnji noćni uspon na Kalin 2019

Članovi Sekcije za sportsko penjanje i alpinizam PD Koprivnica Bugojno, organizovali su i ove godine Novogodišnji noćni uspon na Kalin i na taj način pridružili se obilježavanju Nove 2019. godine.Pedesatak učesnika ovog uspona su u subotu uveče, sa vrha Kalina, poželjeli svim građanima Sretnu i uspješnu novu godinu.

U pohodu su učestvovali većinom bugojanski planinari i zaljubljenici u prirodne ljepote, al i planinari iz Viteza i Travnika. Okupili su se u 20 sati ispred KSC-a da bi organizovanim prevozom stigli do Rostova odakle je krenuo trosatni zimski uspon na Kalin, visok 1530 metara nadmorske visine. Vremenske prilike  su bile idealne za ovo doba godine, tako da je pohod protekao bez ikakvih poteškoća. Na vrhu Kalina je organizovan kraći odmor uz čaj, logorsku vatru i novogodišnji vatromet. Bio je to zaista jedinstven osjećaj – riječi su Tarika Rustempašića vodiča i jednog od organizatora uspona.

Bio je ovo inače peti Novogodišnji noćni uspon na Kalin što govori da je ova noćna zimska planinarska avantura polako prerasla već u tradiciju.

pogledano 776 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri