Javna kuhinja u Bugojnu svakodnevno priprema obroke za 100 korisnika

Javna kuhinja u našem gradu svakodnevno priprema obroke za oko 100 naših sugrađana koji su na spisku Centra za socijalni rad. Osim u hrani, uposlenici Javne kuhinje svakodnevno svojim korisnicima pomažu i na drugi način.

Uz tople obroke za stalne korisnike, u bugojanskoj Javnoj kuhinji nađe se i obrok više za one koji pokucaju na njihova vrata, posebno u zimskim danima, kada je teško doći do posla.

-Osim podrške lokalnih vlasti, prošle godine dobili smo vrijedne donacije i od pojedinih humanitarnih organizacija i udruženja, ali najviše od naših sugrađana. Građani su ti koji prepoznaju naš rad i od srca im zahvaljujem - kaže Edina Čardžić, rukovodilac Javne kuhinje u Bugojnu.

U Javnoj kuhinji nastoje obradovati svoje korisnike, posebno djecu u vrijeme praznika.Takoše, nastoje pomoći i porodicama koje se nađu u teškim životnim situacijama. Osim prehrambenih namirnica, građani često poklanjaju garderobu, pokućstvo i druge stvari koje uposleni u Javnoj kuhinji proslijede svojim korisnicima kojima su potrebni.

pogledano 1030 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri