Općina Bugojno: Edukacija za poljoprivrednike

Danas je u zgradi općine Bugojno održan saszanak u cilju predstavljanja programa „Sadnja zelenih paprika – sorta feferon“. Program je pokrenut od strane njemačke firme Karl Kene i pokazao se u BIH-ni itekako opravdanim.

Firma Karl Kene je u toku prošle godine u našoj općini saradjivala s par kooperanata koji su u našim uslovima ostvarili odlične prinose ove vrste paprike. Cilj ove firme je nasataviti razvoj ove proizvodnje u kojoj se nudi zagarantovan otkup, pomoć u finansiranju repromaterijala, edukaciju i stručnu pomoć.Zimski period je idealna prilika za edukativna predavanja kako bi zainteresovani poljoprivredni proizvodjači saznali što više o uzgoju zelene paprike- feferon.
Predavanja koje su održali agronomi i predstavnici firme Karl Kene, organizovano je u saradnji sa Općinskom službom za privredu društvene djelatnosti i opću upravu.

pogledano 1172 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri