Osnovano Udruženje pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja SBK

Osnivačka Skupština Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja SBK  je održana u Bugojnu.

Predsjednik Upravnog odbora ovog udruženja je Almir Bašić, dok je njegov zamjenik Anto Sučić. Na Skupštini su izabrana rukovodeća tijela Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja SBK.

Po riječima Almira Bašića,predsjednika UO Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja SBK ,stvoren je dobar temelj za realizaciju aktivnosti,koje nekoliko godina provodi slično Udruženje u Bugojnu,a fokus će biti na školskim takmičenjima,kako osnovaca tako i srednjoškolaca.Takodje,u narednom priodu će se raditi i na registraciji udruženja, ali i saradnji sa svima koji će podržati rad profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja.U planu je i edukacija,vezana za aktuelne teme iz oblasti tjelesnog i zdravstevnog odgoja.

Pored predstavnika općine Bugojno,osnivačkoj Skupštini su prisustvovali profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja iz više općina SBK.

pogledano 663 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri