Omladinski centar Bugojno: Uspješno završen projekat "Roditelji za roditelje"

U prostorijama Omladinskog centra Bugojno održana je svečanost u povodu uspješno završenog projekta "Roditelji za roditelje." Projekat je posljednjih nekoliko mjeseci na području naše općine Bugojno, implementirala neformalna grupa roditelja iz Bugojna, uz finansijsku podršku USAID-a, Ambasade Britanije i Ambasade Republike Italije u Bosni i Hercegovini.

Projekat "Roditelji za roditelje" ima za cilj smanjenje broja nasilnih ponašanja i konflikata između roditelja i mladih osoba, povećanje svijesti o važnosti uloge roditelja u odgoju djece te unaprijeđenje komunikacije i razumijevanja između roditelja, mladih i ključnih aktera lokalne zajednice.

U sklopu projekta održano je nekoliko uspješnih radionica sa roditeljima iz lokalne zajednice, o temi “Odgojni stilovi“ i „Komunikacija sa mladima“.

Radionicu je prošlo oko 30 učesnika koji su usvojili korisna i zanimljiva znanja koja će im pomoći u odgoju djece.

Nažalost, u današnje vrijeme sve je više roditelja koji odgovornost za odgoj prebacuju na različite društvene institucije, a sve manje preuzimaju vlastitu odgovornost, stava su članovi iz neformalne grupe roditelja.

Većina učesnika u projektu, izrazila je želju da učestvuje i u daljim aktivnostima koju na području naše općine provodi IOM.

Svim učesnicima dodijeljene su zahvalnice za doprinos u realizaciji projekta „Roditelji za roditelje.“

pogledano 496 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri