Sutra svečano otvaranje Dijaliznog centra u Bugojnu

Sutra će biti upriličeno svečano otvaranje Dijaliznog centra u Bugojnu. Svečanosti u povodu završetka ovog, za bugojanski Dom zdravlja najznačajnijeg projekta, prisustvovati će brojni gosti, predstavnici institucija izvršne i zakonodavne vlasti i zdravstvenih ustanova iz Federacije, SBK-a i općina kantona, ljekari, medicinsko osoblje i drugi gosti.

Svi preduslovi za otvaranje ovog, najsavremenijeg Dijaliznog centra u BiH, su uspješno okončani, i sve je spremno za njegovo svečano otvaranje. Inicijativu za otvaranje Dijaliznog centra u Bugojnu pokrenulo je, 2010.godine, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih pacijenata SBK-a.

Od tada se intenzivno radilo na prikupljanju potrebne dokumentacije, adaptaciji objekta , nabavci aparata i druge neophodne opreme. Opremljen je sa 11 dijaliznih aparata i drugom neophodnom opremom, a stručnu pomoć pacijentima pruža educirani kadar. Na dijalizi, koji se provodi u dvije smijene, trenutno je 30 pacijenata iz Bugojna, Donjeg Vakufa, Gornjeg Vakufa –Uskoplja i Jajca.

Svečano otvaranje Dijaliznog centra u Bugojnu počinje u 11 sati.

pogledano 722 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri