Poplave na području SBK-a

Situacija na području Bugojna je pod kontrolom, informacija je iz Civilne zaštite Bugojno. Ekipe su na terenu i prate vodostaje rijeka, a aktivnosti se koordiniraju i sa predsjednicima MZ. Improvizovani most na Vrbasu, na putu Bugojno - Novi Travnik je srušen tako da je ova dionica puta zatvorena za saobraćaj.

U narednim danima od Direkcije cesta FBiH očekuje se rješenje ovog problema jer su pokrenuti radovi u njihovoj nadležnosti. Na području naselja Otoka 20-tak kuća bilo je okruženo vodom, ali stanovnici ni kuće nisu ugroženi. Podzemne vode izazivaju probleme na području Donjih Karadža. Trenutno na području Bugojna nema ugroženih stambenih objekata niti stanovnika, informacija je iz Civilne zaštite Bugojno.

Kada je upitanju situacija na području SBK-a, za RTV Bugojno, detaljan izvještaj pripremila je Zenada Čaušević, šefica Operativnog centra CZ SBK-a.

„ Podzemne vode uzrokovale su probleme u naselju Otoka u Bugojnu, ali brzom intervencijom, došlo je do povlačenja vode. U Općini Vitez, najveći problem predstavljaju nabujali potoci , koji su uzrokovali poplave kod starog FISA-a i u naselju Kremenik, a zbog povećanog porasta vodostaja, došlo je do izlijevanja rijeke Kruščice, što dodatno otežava novonastalu situaciju. Na lokalitetu Borova ravan na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja pojavilo se klizište, ekipe CZ su na terenu i nastoje da što prije otklone probleme. Po mjesnim zajednica na području Općine Travnik zabilježene su poplave, slična situacija je i sa općinom Busovača. Otežano je odvijanje saobraćaja na magistalnom putu Busovača-Kiseljak zbog izlijevanja vode. U CZ SBK-a pristigla je informacija da su u Kaćunima uslijed jakog vjetra poskidani krovovi sa kuća. U Općini Kreševo u naselju Alagići otežano se saobraća prema Kiseljaku, a u Fojnici su zabilježeni visoki vodostaji rijeka uslijed kiše koja od jutros pada. Ekipe CZ su stalno na terenu, tako da se situacija mijenja iz minute u minutu.“

pogledano 500 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri