CZ Bugojno: Situacija u vezi s izlijevanjem rijeka je pod kontrolom
Situacija na području Bugojna je pod kontrolom, informacija je iz Civilne zaštite Bugojno. Tokom noći, ali i cijelog dana ekipe su na terenu i prate  vodostaje rijeka, a aktivnosti se koordiniraju i s predsjednicima MZ.  Na području općine Bugojno trenutno nema ugroženih objekata niti stanovnik, ističu u Civilnoj zaštiti.
 
Privremeni  most na Vrbasu, na putu Bugojno - Novi Travnik je srušen  uslijed porasta vodostaja Vrbasa tako da je ova dionica puta zatvorena za saobraćaj. U narednim danima od Direkcije cesta F BiH očekuje se rješenje ovog problema jer su pokrenuti radovi u njihovoj nadležnosti.
 
Na području naselja Otoka 20-tak kuća bilo je okruženo vodom, ali stanovnici ni kuće nisu  bili ugroženi. Voda se, nakon probijanja improvizovanog mosta,  povukla s tog područja.
Podzemne vode izazivaju probleme na području Donjih Karadža.
 
Na području Zanesovića, poplavljena je jedna kuća ali se i tu očekuje da će se problem riješiti u toku dana.
 
Na području Luga par kuća je okruženo vodom,  ali voda nije prodrla u stambene objekte. Slična je situacija na području Udurlija - voda se nalazi oko 6 kuća, a na području Gračanice takodjer je zabilježeno par  sličnih slučajeva.
 
Prva intervencija Civilne zaštite Bugojno zabilježena je sinoć,  kada je nastao problem ispod mosta na Poričnici, gdje je vrba koja je pala u korito uzrokovala problem s protokom. Nakon uklanjanja drveta, situacija je normalizovana. 
Kako ističu u Civilnoj zaštiti Bugojno, situacije pod kontrolom, pritoke su uglavnom u koritima. Prisutno je zadržavanje vode na ravnim površinama i pojedinim dijelovima puta ali to ne ugrožava stambene objekte niti stanovništvo.
pogledano 1143 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri