CZ Bugojno: Obavezno prokuhavati vodu za piće
Općinski štab Civilni zaštite Bugojno na sastanku koji je održan jutros, analizirao je situaciju koja je nastala na području općine Bugojno usljed porasta vodostaja rijeka.
Kako je istaknuto na sastanku,  voda nije za piće i preporučuje se prokuhavanje.
 
 
Tokom jučerašnjeg dana na aktivnostima zaštite ljudi i materijalnih dobara od poplava bilo je angažovano 5 mašina, i 3 pumpe za izbacivanje vode iz podruma, ističu u CZ Bugojno.
Oko 800 domaćinstava je bez električne energije odnosno bez sredstava komunikacije na desnoj obali Vrbasa zbog prekida kablova na mostu u Donjićima.
Ekipe CZ su na terenu i koordiniraju aktivnosti s predsjednicima MZ-a ugroženih područja: Gračanice, Odžaka, Vučipolja, Kandije, Donjića, Kule, Drvetina, Kopčića, Karadža, Čipuljića, Vesele i Vrbanje, istakao je Mirsad Karadža.
Vodostaj je u opadanju. Tokom jučerašnjeg dana vodostaj Vrbasa dosegao je 180,5 cm, a kritična tačka je na 130 cm.
Prema informacijama koje smo dobili u CZ Bugojno tokom jučerašnjeg dana voda je prodrla u podrumske prostorije u 20- tak kuća.
pogledano 1905 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri