Vodostaj rijeke Vrbas u MZ Vučipolje u opadanju

Obilne kiše i topljenje snijega, uzrokovale su izlijevanje rijeke Vrbas, čime je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno. Novonastala situacija, negativno se odrazila na mještane MZ Vučipolje, čije su kuće od srušenog mosta udaljene samo nekoliko metara.

Uslijed porasta vodostaja rijeke Vrbas, improvizovani most, od jučer više nije u funkciji. Bio je ovo težak dan, ali i noć za mještane MZ Vučipolje, koji su se našli u bezizlaznoj situaciji.

Prema riječima Semedina Omerinovića, predsjednika MZ Vučipolje, situacija je danas zadovoljavajuća, vodostaj rijeke se povukao, a mještanima će biti vraćena u funkciju električna energija, koja im je onemogućena uslijed pada dalekovoda.

Dodao je da je u u rješavanje novonastale situacije, angažovana sva potrebna mehanizacija, kako bi se što prije stanje normalizovalo.

Nakon što je proteklog dana, vodostaj rijeke bio u porastu, došlo je do stagnacije i opadanja, te vraćanja rijeke u svoje korito.

Zahvaljujući brzoj intervenciji, organa vlasti i mještana MZ Vučipolje, nivo vode oko kuća je u opadanju, a mještani se iskreno nadaju da se prizori od jučer neće više nikad ponoviti.

pogledano 554 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri