Bugojanska naselja Centar i Nugle i dalje bez grijanja

Višednevni problem sa zagrijavanjem stanova i poslovnih prostora u bugojanskim naseljima Centar i Nugle jučer je kulminirao potpuno hladnim radijatorima.Ovo je izazvalo ogorčenje građana koji su,u više navrata, iskazivali nezadovoljstvo zbog problema s grijanjem, čiji je isporučilac OR „Bade“.

Iako iz dimnjaka toplane izlazi gust dim, situacija s grijanjem u stanovima i poslovnim prostorima je alarmantna.Radijatori su danima gotovo hladni, a tokom jučerašnjeg dana i potpuno hladni. Kako nam je prije par dana rekao Adnan Karadža, vlasnik OR Bade, razlog problema u isporuci toplotne energije su dotrajale toplovodne cijevi u Wagnerovoj ulici.

Naveo je kako rade na saniranju kvara, te da očekuje da će u najskorije vrijeme kvar biti otklonjen i stvoreni uslovi za kontinuirano snabdijevanje toplotnom energijom.

To se nije dogodilo ni do danas,kada smo ga ponovo kontaktirali. Da bi riješio problem primoran je, kaže Karadža, privremeno iz sistema iskopčati neke stambene objekte u Wagnerovoj ulici, o čemu će korisnike obavijestiti pismenim putem. Tako će biti omogućeno normalno snabdijevanje toplotnom energijom ostalih dijelova grada.

Građani su ogorčeni i nestrpljivi. Kažu kako je krajnje vrijeme da se višegodišnji problem s grijanjem riješi.Ističu da su nezadovoljni prispjelim računima za januar koji su, po njihovom mišljenju, nedovoljno umanjeni, s obzirom da grijanja gotovo i nije bilo.

Navode kako će morati platiti visoke iznose računa i za električnu energiju, jer su mnogi za zagrijavanje prostorija koristili električne grijalice. Smatraju da je krajnje vrijeme da se trajno riješi pitanje grijanja u centru grada, uspostavi kontinuirana i kvalitetna isporuka toplotne energije, kako se ovaj problem ne bi ponavljao svake godine.

pogledano 1239 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri