U Omladinskom centru Bugojno potpisani ugovori o realizaciji dva projekta

U prostorijama Omladinskog centra Bugojno, upriličeno je potpisivanje ugovora o realizaciji dva projekta „Mjesec dana za veliki ekran“ i „Rekonstrukcija dječijeg igrališta Kolonije.“ Projekti su pokrenuti od strane neformalne grupe mladih. I ovaj projekat, finansijski je podražala Ambasada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.

Međunarodna organizacija za migracije, na području općine Bugojno, djeluje od oktobra 2015. godine. U sklopu projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama“ IOM je do sada realizovao niz projekata, u korist lokalne zajednice.

"Kroz razne projekte, nastojimo uključiti što veći broj mladih, kako bi ih motivisali i pružili priliku da svoje ideje pretoče u djelo," naglasila je Azra Hero koordinatorica Lokalnog tima IOM-a Bugojno.

Svečanim potpisivanjem, projekti „Mjesec dana za veliki ekran“ i „Rekonstrukcija dječijeg igrališta Kolonije“ uskoro će ugledati i svjetlo dana, što najviše raduje koordinatore Eldara Dadića i Salihu Hajrić, koji su u ove projekte uložili velike napore.

Načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić, naglasio je kako će Općina Bugojno i Općinsko vijeće, i dalje nastaviti podržavati projekte koji doprinose poboljšanju lokalne zajednice, a na mladima je da budu aktivni i uporni u svojim ciljevima.

Omladinski centar Bugojno, prepoznat je kao mjesto koje okuplja veliki broj mladih ljudi, pružajući im priliku za rješavanjem problema sa kojima se svakodnevno susreću u lokalnoj zajednici.

pogledano 645 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri