Održan 17. pokladni karneval u Bugojnu

Organizator karnevala je HKD Napredak - Podružnica Bugojno, a generalni pokrovitelj načelnik općine Hasan Ajkunić i predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić. U pratnji limene glazbe i mažoretkinja, vesela pokladna povorka krenula je ispred Hrvatskog doma ulicama grada do trga, na raskršću Wagnerove i ulice Zlatni ljiljani, gdje je održana zabava.

Maškare i brojne građane pozdravila je predsjednica HKD Napredak -Podružnice Bugojno Dubravka Vukadin koja je u ime načelnika, koji zbog obaveza nije mogao prisustvovati karnevalu, predala ključeve kralju poklada i tako ozvaničila početak 17. karnevala u Bugojnu.

Maštoviti kostimi, na kojima su strpljivo uz pomoć nastavnika i roditelja radili učesnici karnevala, privukli su pažnju brojnih građana. Svakako, vrhunac zabave bilo je proglašenje najboljih kostima i maski, za koje je organizator obezbijedio prigodne nagrade.

17.bugojanski pokladni karneval protekao je veselo, uz muziku i ples. Zabavljali su se svi prisutni ,a posebno najmlađi Bugojanci. Kako nalaže karnevalska tradicija, na kraju zabave simbolično je spaljen lutak Krnjo koji predstavlja sve loše u protekloj godini .

pogledano 483 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri