Čestitka potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović u povodu Međunarodnog dana žena

Čestitka potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović u povodu 8. marta- Međunarodnog dana žena

Svim ženama čestitam 8. mart, Dan žena, uz podsjećanje da je iza nas zaista dug put borbe za ravnopravnost. Žene su postigle mnogo proteklih desetljeća ali još uvijek se mora mnogo raditi na rodnoj jednakosti jer taj proces nije završen.

Različiti vidovi diskriminacije prisutni su širom svijeta a žene su, nažalost, sve češće žrtve nasilja, verbalnog i fizičkog ponižavanja.

Našu borbu za bolji položaj žene u društvu moramo snažno ojačati i težiti da postignemo ravnopravan status u svim segmentima društva, u političkom i javnom odlučivanju.

Poseban akcent moramo staviti na borbu protiv nasilja u porodici, koje je izuzetno prisutno čak i u najrazvijenijim zemljama svijeta. Obaveza nam je da djelujemo tokom cijele godine, svakodnevno se zalažući za istinsku ravnopravnost žena u društvu, koje su bezbroj puta dokazale da mogu i žele mijenjati svijet na bolje.

Uz želju da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju, okružene svojim porodicama i prijateljima, čestitam vam 8.mart, Dan žena!

pogledano 405 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri