U Omladinskom centru Bugojno održane dvije panel diskusije

U sklopu projekta „Mjesec dana za veliki ekran“ u prostorijama Omladinskog centra Bugojno, održane su panel diskusije sa Asocijacijom srednjoškolaca lokalnog tima Bugojno i predstavnicima vlasti. Projekat implementira neformalna grupa mladih iz Bugojna.

Članovi neformalne grupe mladih, u sklopu projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“ prepoznali su problem nedostatka kina u našoj lokalnoj zajednici.

Tokom jednomjesečne kampnaje, projektni tim zajedno sa volonterima, organizovat će okrugle stolove, peticije, podjelu promotivnih materijala kao i projekcije filmova, kako bi probudili svijest građana o važnosti ponovne revitalizacije kina u Bugojnu.

Koordinator projekta "Mjesec dana za veliki ekran" Eldar Dadić, naglasio je kako će od ovog projekta, najviše koristi imati mladi, koji će svoje slobodno vrijeme moći provoditi kvalitetnije, uz gledanje filmova različitih žanrova.

pogledano 913 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri