U Mješovitoj srednjoj školi Bugojno održano predavanje o temi: "Karcinom dojke"

U okviru partnerskog projekta " Think-pink-zajedno smo jedno " pod nazivom Program osnaživanja zdravlja žena, Udruženje oboljelih i liječenih od tumora dojke " DONNA " Bugojno, organizovalo je predavanje o temi "Karcinom dojke." Predavanje je u Mješovitoj srednjoj školi Bugojno održao dr. Nedžad Jusić, specijalista opće hirurgije.

Cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o zdravlju i zdravstvenoj kulturi, rizičnim grupama stanovništva i buđenje svijesti zdrave populacije stanovništva za redovne samopreglede i preglede.

Nažalost, veliki je broj oboljelih žena od karcinoma dojke i potrebno je mnogo više uraditi na otkrivanju ove bolesti, naglasio je dr. Nedžad Jusić, specijalista opće hirurgije. 

Dr. Nedžad Jusić govorio je o važnosti prevencije i samopregleda, koji igraju ključnu ulogu kod ranog otkrivanja karcinoma dojke, te o dijagnostičkim metodama otkrivanja ove opake bolesti, procesu i metodama liječenja.

I ovo predavanje je jedna od redovnih aktivnosti Udruženja „DONNA“, a sve u cilju animiranja žena na redovne preglede. Predavanju su prisustvovali učenici Mješovite srednje škole Bugojno, za koje je ovo predavanje bilo izuzetno korisno. Pružanjem valjanih informacija o ovoj bolesti, povećat će se znanje i utjecati na svijest o potrebi da se vodi briga o zdravlju, preventivnom djelovanju, samopregledu i pregledu.

pogledano 426 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri