U Srednjoj tehničkoj školi Bugojno održano predavanje o temi "Karcinom dojke"

U okviru partnerskog projekta "Think-pink-zajedno smo jedno" pod nazivom Program osnaživanja zdravlja žena, Udruženje oboljelih i liječenih od tumora dojke "DONNA" Bugojno, organizovalo je predavanje o temi "Karcinom dojke." Predavanje je u Srednjoj tehničkoj školi Bugojno održao dr. Nedžad Jusić, specijalista opće hirurgije.

Cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o zdravlju i zdravstvenoj kulturi, rizičnim grupama stanovništva i buđenje svijesti zdrave populacije stanovništva za redovne samopreglede i preglede.

Nažalost, veliki je broj oboljelih žena od karcinoma dojke i potrebno je mnogo više uraditi na otkrivanju ove bolesti, naglasio je dr. Nedžad Jusić. 

U borbi protiv karcinoma dojke ključni faktor je prevencija. Na važnost što zdravijeg stila života, redovnih samopregleda i specijalističkih pregleda kod liječnika, ukazao je i dr. Nedžad Jusić.

Iz Udruženja „DONNA“ ističu kako se na sve načine, pa i ovakvim predavanjima mora podići svijest o samopregledu dojke, kako bi se smanjio broj oboljelih koji je u posljednjih nekoliko godina u porastu.

Predavanje je realizovano s ciljem podizanja svijesti žena o važnosti brige o ličnom zdravlju.

pogledano 430 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri