Ekipa Prve osnovne škole Bugojno najbolja iz Prve pomoći

Ekipa Prve osnovne škole Bugojno je osvojila prvo mjesto na Općinskom takmičenju iz pružanja prve pomoći.

Druga osnovna škola Bugojno zauzela je drugo mjesto,a Treća osnovna škola Bugojno bila je treća. Organizator takmičenja je bio Crveni križ Bugojno,a takmičenje je održano u Prvoj osnovnoj školi.

 Tokom takmičenja i ove godine je istaknuta važnost pružanja prve pomoći,kako za učenike tako i za cijelu društvenu zajednicu. Ova aktivnost Crvenog križa općine Bugojno je tradicionalna i ima za cilj motivisanje mladih za masovnije i kvalitetnije izučavanje i savladavanje elementarnih znanja u pružanju prve pomoći, te provjeru osposobljenosti mladih iz ove oblasti.

Iz Prve pomoći ovaj put takmičile su se samo tri osnovne gradske škole,čije su ekipe dobile prigodne zahvalnice i medalje. Inače,pored ekipe Prve osnovne škole Bugojno,koja će se takmičiti u kategoriji podmlatka,našu općinu će na Kantonalnom takmičenju predstavljati i ekipa MSŠ,a takmičit će se u kategoriji omladine.

pogledano 724 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri