U prostorijama Kulturnog centra Princeze Dževhere održano takmičenje iz mektebske nastave

U prostorijama Kulturnog centra Princeze Dževhere održano je takmičenje iz mektebske nastave. Kao i ranijih godina takmičenje se sastojalo iz četiri kategorije: kiraet stariji i mlađi uzrast, test općeg znanja stariji i test općeg znanja mlađi uzrast.

Mektebsko poučavanje podrazumijeva kontinuirani rad, napor, brigu i odgovornost kako bi se mladim dušama usadila vjera u jednog Boga. Siguran sam da smo ovim takmičenjem to i postigli, naglasio je glavni imam MIZ Bugojno Kemal ef. Tokmić. Dodao je kako mekteb treba da bude primarni, polazni, osnovni i temeljni nivo vjerskog poučavanja. 

Svi takmičari pokazali su zavidno znanje, a na kraju su proglašeni najuspješniji u svim kategorijama. U kategoriji kiraet stariji uzrast, prvo mjesto osvojio je Sulejman Talargić iz džemata Vesela, drugo Tahir Imamović-džemat Karadže, treće Muriz Gafić iz džemata Vrbanja.

Prvo mjesto u kategoriji kiraet mlađi uzrast pripalo je Harunu Sadikoviću iz džemata Karadže, drugo Fejruzu Šehiću-džemat Princeze Dževhere, dok je na trećem mjestu Anid Ohran iz džemata Čipuljić.

Test općeg znanja stariji uzrast i ove godine iznjedrio je najbolje. Prvo mjesto pripalo je Dženanu Bevrnji iz džemata Vesela, drugo Ahmedu Imamoviću-džemat Karadže, dok je treće mjesto odnio Denis Seferović iz džemata Princeze Dževhere.

Kad je riječ o testu općeg znanja za mlađi uzrast, najbolja je bila Adna Zukanović iz džemata Vesela, koja je zauzela prvo mjesto, na drugom je Zijada Karagić-džemat Vrbanja, a na trećem Nedim Maglić iz džemata Kopčić. U ukupnoj konkurenciji svih džemata, prvo mjesto osvojio je džemat Vesela, drugo mjesto pripalo je džematu Karadže, treće džematu Čipuljić, četvrto džematu Glavice, a na petom mjestu je džemat Princeze Dževhere.

Na samom kraju, najboljima su uručene nagrade i diplome.

pogledano 333 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri