OO SDA Bugojno Svjetski dan zdravlja obilježila uličnom akcijom mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi kod gradjana

SDA Bugojno Svjetski dan zdravlja obilježila je i uličnom akcijom mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi kod gradjana. Akcija je održana 7.aprila na sam Svjetski dan zdravlja.

- Organizatori su omogućili gradjanima da i na ovaj način provjere ove važne parametre za zdravlje. Bilo je dosta gradjana sa povišenim vrijednostima krvnog pritiska, ali i nekoliko novootkrivenih slučajeva visokih vrijednosti šećera u krvi - kazao je Nedim Hadžiibrahimović, medicinski tehničar.

 OO SDA Svjetski dan zdravlja obilježila predavanjem na temu „Prevencija zaraznih bolesti i vakcinacija“,ali i ovom uličnom akcijom, kazala je dr Subha Agić Habib.

-Svake godine SDA Bugojno u povodu Svjetskog dana zdravlja tradicionalno organizuje ovakvu akciju s ciljem da skrenemo pažnju našim sugradjanima da vode brigu o svom zdravlju - kazala je dr Agić Habib.

Svjetski dan zdravlja obilježava se kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetne oblasti koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije.Svjetski dan zdravlja ove godine obilježen je pod motom "Univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom“,

pogledano 435 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri