Na prigodan način obilježen 15. april-Dan Armije RBiH

Polaganjem cvijeća na Centralnom šehidskom spomen obilježju i odavanjem počasti svim poginulim bugojanskim pripadnicima Armije Bosne i Hercegovine, jučer je obilježen 15. april-Dan Armije Republike BiH.

Na Centralnom šehidskom mezarju, položeno je cvijeće i proučena fatiha pred duše 349 šehida koji su svoje živote ugradili u slobodu naše zemlje. Cvijeće su položili predstavnici organizacija proisteklih iz rata, predstavnici vlasti i političkog života. Unija veterana jedinstvene organizacije boraca JOB, cvijeće je položila i na spomen obilježje u Vrbanji.

Na ovaj način, odata je počast najhrabrijim sinovima, koji su Bosnu i Hercegovinu, državu svih naroda koji u njoj vijekovima žive, odbranili od agresije i svoje živote utkali u temelje slobodne i nezavisne domovine.

Prigodnim govorom, prisutnima se obratio načelnik općine Hasan Ajkunić, osvrnuvši se na značaj obilježavanja historijskog datuma, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Historijski čas, prisutnima je održao bugojanski zlatni ljiljan i ratni komandant Armije RBiH Faruk Aganović-Jupi. Poručio je kako treba da se sjećamo važnih datuma i naših heroja.

I ove godine, 15. april, obilježen je na dostojanstven način, sa jasnom porukom- Čuvajmo našu zemlju, BiH i sačuvajmo od zaborava našu historiju.

pogledano 383 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri