Danas u Bugojnu provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Akcija je, u organizaciji Dobrovoljnih davalaca krvi CK Bugojno, održana u Domu zdravlja, a krv su dali maturanti bugojanskih srednjih škola.

Današnjoj humanoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazavalo se 89 maturanata.

- Zadovolji smo velkim interesom maturanata bugojanskih srednjih škola za učešće u današnjoj akciji darivanja krvi.Osim što je prikupljen značajn broj doza krvi, veoma je bitno da imamo i novih 89 članova sekcije Dobrovoljnih davalaca krvi  OO CK Bugojno- kazao je Nijaz Jusufspahić.Naglasio je da je bugojanska sekcija i najbrojnija na području SBK-u ,te  da su u svakom trenutku spremni dati krv za gradjane Bugojna i našeg kantona.

Prikupljene doze krvi bit će distribuirane za bolnice u Bugojnu, Travniku, Novoj Biloj i Transfuziologiji Travnik. Dobrovoljni davaoci krvi  ove godine organizovat će ukupno 4 akcije darivanja krvi.

 

pogledano 789 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri