Rukomet je moja budućnost : BiH protiv Srbije za 5. mjesto

Nakon pobjede protiv Katara u petak 24: 18 (7:7) juniori reprezentacije Bosne i Hercegovine su ostvarili i svoju drugu pobjedu na turniru pobijedivši selekciju Švicarske sa 37:30 (20:14) i u nedjelju će igrati protiv Srbije za peto mjesto na turniru.

Konačno, protiv vršnjaka iz Švicarske izabranici Bojana Unčanina su igrački spojili čvrstu i pokretljivu odbranu i efikasan napad, bez mnogo tehničkih pogrešaka, što je za rezultat imalo ubjedljivu pobjedu.

Prvo poluvrijeme naša je reprezentacija ostvarila prednost od šest razlike 20:14 i već tada se nagovještavala pobjeda juniora naše zemlje. Sedam rukometaša BiH se upisalo u strijelce. Najefikasniji u našoj selekciji i na utakmici sa 11 golova bio je Gabrijel Mišetić, 7 je dodao Milan Vukšić , 5 Luka Savanović. Po četiri gola postigli su Nedim Hadžić, Mirko Mišetić i Damir Kadrić. Dva puta se u strijelce upisao Stjepan Malbašić. Kod Švicaraca najefikasniji je bio Lionel Mirdita sa 8 golova, pet je dodao Leopold Noam.

U utakmicama odigranim u petak postignuti su sljedeći rezultati : „A“ grupa : Sjeverna Makedonija – Švicarska 33:22 (17:10), Njemačka – Srbija 27:24 (15:11). Grupa „B“ : Slovenija – Poljska 35: 28 (16: 15), Bosne i Hercegovina – Katar 24: 18 (7:7) . U polufinalnim utakmicama -subota popodne sastaju se : Slovenija – Sjeverna Makedonija i Njemačka – Poljska.

pogledano 808 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri