Otvoreno dječije igralište u Kolonijama

U okviru projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosi i Hercegovini“ , koji implementira Međunardona organizacija za migracije danas je u naselju Kolonije svečano otvoreno dječije igralište.

Riječ je o projektu vrijednom oko 6000 KM koji je oplemenjen prostor između četiri zgrade u naselju Kolonije, namijenjen prvenstveno djeci i mladima, ali dijelom i starijoj populaciji stanovništva. Uz podršku i koordinaciju lokalnog tima IOM-a, općine Bugojno, Javnog preduzeća za stembeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve, Udruženja Leptir, te privatnih preduzeća i stanara okolnih zgrada tim koji je proveo rekonstrukciju dječijeg igrališta u Kolonijama osigurao je instaliranje dječijih klackalica i ljuljački, golova za mali nogomet, klupa za odmor, te veoma bitne rasvjete za boravak mladih tokom večernjih sati na igralištu .

U svojim obraćanjima Azra Hero, članica lokalnog tima IOM-a, i Saliha Hajrić, koordinator proijekta rekonstrukcije dječijeg igrališta u Kolonijama, posebno su istakle značaj uključenja mladih u ovakve i slične projekte.

Svečanosti je prisustvovalo i načelnik općine Hasan Ajkunić, a u svom obraćanju pozvao je i predstavnike drugih naselja i mjesnih zajednica da osmisle i kandidiraju slične projekte.

Pristnima se obratio i Admir Ždralović, šef lokalnog tima IOM-a, istakavši kako je ovo deseti projekat koji je u protekle 3,5 godine na području Bugojna podržan od strane Međunarodne organizacije za migracije.

Igralište je otvoreno izvedbom nezvanične himne marginaliziranih grupa „Ne rugaj se“ od strene predstavnika Udruženja Leptira uz korištenje znakonvnog jezika i podršku Vokalnog ansambla Horoljupci. Kratka i skromna svečanost je okončana dodjelom zahvalnica institucijama i pojedincima koji su pomogli realizaciju projekta dječijeg igrališta u Kolonijama.

pogledano 825 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri