Vodostaj rijeka u opadanju i na području SBK-a

Prestankom padavina situacija se, kada su u pitanju poplave u našoj zemlji, danas znatno stabilizovala. Podsjetimo, obilne padavine stvorile su ovih dana dosta problema kad su u pitanju poplave i klizišta i na području Srednjebosanskog kantona.

Prema informacijama koje smo danas dobili od Zenade Čaušević, šefice Operativno-komunikacijskog centra Kantonalne uprave za civilnu zaštitu SBK, situacija u odnosu na preostale dane je dosta bolja s obzirom da je prestankom padavina vodostaj rijeka u opadanju i voda se povlači u svoja korita. U poplavljenim područjima voda se povlači i jedino je još prisutna na obradivim površinama. Izuzetak je jedino klizište koje se pojavilo u općini Vitez u mjestu Počulica , zbog kojeg je otežano saobraćanje na regionalnom putnom pravcu Vitez-Zenica.

Kada je u pitanju snabdjevanje pitkom vodom na području naše općine , voda i dalje nije za piće i preporučuje se prokuhavanje.

pogledano 458 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri