DAN OPĆINE BUGOJNO: Čestitka načelnika Hasana Ajkunića i predsjedavajućeg OV Bugojno Igora Vljića

Dragi sugrađani,

Danas u Bosni i Hercegovini, našem okruženju i svijetu, svaka administrativna jedinica, općina, grad, ima svoj grb, svoj dan, svoje simbole s kojim se predstavlja, dijelom i pamti.

Naš Dan je 20. maj/svibanj, to je odlučilo Općinsko vijeće Bugojno na sjednici održanoj 19. maja/svibnja 2008. godine i mi vama i nama, svim građanima i našim prijateljima upućujemo iskrene čestitke i želimo sretan 20. maj/svibanj – Dan općine Bugojno.

Svako mjesto ipak, prepoznaje se i ostaje u sjećanju po njegovim građanima, po tome što njeguju, što vrednuju, čemu teže, Bugojno po Bugojankama i Bugojancima po njihovoj snazi, volji i istrajnosti da ambijent u kojem žive učine i ljepšim i boljim. To nam je i obaveza, to Bugojno od svojih žitelja očekuje i mi vas pozivamo da zajedno, u skladu sa znanjem i mogućnostima svakog od nas pojedinačno, kontinuirano i brižljivo doprinosimo izgradnji svoje općine i svoje zemlje.

Također, pozivamo vas da naš Dan - 20. maj/svibanj 2019. godine, zajedno obilježimo, da prisustvujete svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati u Kristalnoj sali Općine Bugojno sa početkom u 10:00 sati i Koncertu koji svom Bugojnu poklanja Gradski folklorni ansambl, na platou ispred Kulturno sportskog centra Bugojno sa početkom u 20:45 sati. Kao i ranijih, i ove godine Dan ćemo ispratiti vatrometom u22:00 sata.

 
pogledano 854 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri