Izložbom Huseina Šljive zatvorena manifestacija "Bugojansko proljeće"

U sklopu" XXI Bugojanskog proljeća", u Likovnoj galeriji Kulturno sportskog centra , otvorena je izložba umjetničkih radova „Identitet“, autora Huseina Šljive.Ovom prilikom dodijeljene su zahvalnice svim učesnicima Bugojanskog proljeća čime je ova manifestacija proglašena zatvorenom. 

U promotivnom dijelu o izložbi i autoru govorili su: organizator kulturnih aktivnosti u KSC-u Vahid Duraković te  akademski kipar Antonio Džolan, koji je izmedju ostalog naveo da autor s ovom izložbom postavlja pitanje identiteta svakog pojedinca kao i njegovog značenja nekad i sad. Ovom prilikom kratko se obratio i direktor KSC-a Mirza Idrizović a gost na ovom dogadjaju bio je glumac i direktor Centra za kulturu i mlade Sarajevo Armin Omerović koji se takodje obratio prisutnima. Načelnik općine Hasan Ajkunić, proglasio je izložbu otvorenom. Autor Husein Šljivo kratko se zahvalio publici na  velikoj podršci.

Na kraju prigodnim riječima načelnik Hasan Ajkunić, zatvorio je ovogodišnje Bugojansko proljeće koje je, kako je naglasio izraslo  u manifestaciju koju za mjesec dana trajanja posjećuje više hiljada posjetilaca i svrstava se među najposjećenije na širem prostoru Bosne i Hercegovine.  Na kraju su predstavnicima ustanova i udruženja , svima koji su dali doprinos ovogodišnjem Bugojanskom proljeću, uručene zahvalnice.

pogledano 797 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri