MIZ Bugojno: Centralna svečanost u džamiji princeze Dževhere

Na području MIZ Bugojno Bajram se klanja u 5:47 u svim džamija, a Centralna svečanost bit će upriličena u džamiji princeze Dževhere gdje će bajram-namaz predvoditi glavni imam MIZ Bugojno Kemal ef. Tokmić.

Ramazanski bajram je u utorak 1. ševvala 1440. hidžretske godine odnosno 4. juna 2019. godine. Ramazasnki bajram se obilježava tri dana od 1. do 3. ševala 1440. hidžretske godine odnosno od 4. do 6. juna 2019. godine. Centralni bajram-namaz za područje Muftijstva travničkog klanjat će se u Sulejmanija /Šarenoj džamiji u Travniku. Bajram-namaz će predvoditi i bajramsku hutbu kazivati muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

Na području MIZ Bugojno Bajram se klanja u 5:47 u svim džamija a Centralna svečanost bit će upriličena u džamiji princeze Dževhere gdje će bajram-namaz predvoditi glavni imam MIZ Bugojno Kemal ef. Tokmić Bajramski prijem Glavnog imama planiran je u 9:00 sati u motelu „Heko“, dok će u 13:00 sati biti upriličen tradicinalni Mevlud u džematu Glavice.

Drugi dan Bajrama obilježava se kao Dan šehida. U 9:00 sati planirano je okupljanje na šehidskom mezarju i učenje dove za šehide, nakon čega će se delegacije uputiti i na ostala mezarja, u Jakliću, Vrbanji, Gračanici, Donjićima, Udurlijama, Kotezima i Ždralovićima. Učenje Jasini šerifa u svim džamijama bit će upriličeno u 12 sati i 45 minuta.

 

pogledano 798 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri