Provaljeno u Vakufsku banku, pronađeno i zapaljeno vozilo

U bugojanskom Vrbas naselju izvršena je provala u poslovnicu Vakufske banke.

Događaj je u Policijsku stanicu Bugojno prijavljen oko 02,40 sati poslije pola noći. Na poslovnicu je bačena za sada nepoznata eksplozivna naprava, usljed čega je oštečen ulaz i bankomat u neposrednoj blizini. Prilikom dolaska pripadnika policije na lice mjesta, ispred banke je bilo razbacanog novca u različitim apoenima, pa se pretpostavlja da su provalnici uspjeli otuđiti određenu količinu novca, saznali smo u Uredu komesara policije SBK u Travniku.

U međuvremenu na stadionu Hendek pronađeno je i zapaljeno vozilo, koje se, potvrđeno nam je, dovodi u vezu sa pljačkom poslovnice Vakufske banke. Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Bugojno i Odjela krim policije Policijske uprave Bugojno, koji preduzimaju određene korake u koordinaciji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, usmjerenim na pronalazak počinilaca ovog teškog krivičnog djela.

pogledano 564 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri