Upriličeno bajramsko druženje za  porodice stradalih u Vrbanji

U organizaciji U.G. „Porodice stradalih Vrbanja '93.“ u petak je u restoranu Memix održano bajramsko druženje s porodicama nevino stradalih mještana ovog bugojanskog naselja, Crniča i Vrpeći.

Na početku druženja proučena je fatiha pred duše stradalih kao i nadavno preminuloj Hajri Delić, članici Udruženja.

Uz riječi zahvalnosti na odzivu i ovom prilikom članovima se obratio predsjednik Salih Gurbeta istakavši kako će i u narednom periodu Udruženje nastaviti sa planiranim aktivnostima na obilježavanju godišnjice stradanja i zločina počinjenog u Vrbanji, Crniču i Vrpeći počinjenog tokom jula 1993.godine.

Druženju je prisustvovao i načelnik općine Hasan Ajkunić , au svom obraćanju posebno je istakao kako je značajno da ovakvim druženjima prisustvuju najmlađi članovi porodica stradalih koji će u budućnosti nastaviti sa aktivnostima Udruženja. Uz skromne poklone članovima Udruženja ovom prilikom je distribuirana afiša u kojoj su navedena imana stradalih, ciljevi i zadaci Udruženja, kao i aktivnosti koje će biti realizovane do kraja ove godine.

pogledano 1079 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri