Počeli Napretkovi lipanjski dani kulture-Bugojno 2019.godine

U nedjelju je, u prostorijama Hrvatskog doma u Bugojnu, održano „Veče pjesme i folklora“. Bio je to prvi kulturni događaj upriličen u sklopu "Napretkovih lipanjskih dana kulture-Bugojno 2019.godine", koji će trajati od 9.do 16.juna.

Uz goste iz KUD "Blaćani" Biograci i HKD "Napredak" iz Viteza, nastupili su i bugojanski GFA , Tamburaški sastav "Zlatne Žice", i Folklorni ansambl HKD "Napredak". Poklonici tradicionalnih narodnih igara i pjesama uživali su u večeri pjesme i folklora, a sve prisutne je, u ime HKD "Napredak"-Podružnice Bugojno, pozdravila predsjednica Dubravka Vukadin.

U sklopu "Napretkovih lipanjskih dana kulture" u petak, 14.juna će biti upriličena promocija zbirke pjesama „Moja haiku“,autora Zdenka Antunovića. Promocija će biti održana u Hrvatskom domu, s početkom u 19 sati.

Koncert poznate bh. interpretatorke sevdalinke Amire Medunjanin bit će održan, takođe, u sklopu  "Napretkovih lipanjskih dana kulture". Koncert će biti održan u pozorišnoj dvorani KSC u nedjelju, 16.juna, u 20 sati.

pogledano 1111 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri