Obilježena godišnjica napada na PU Bugojno

Danas se navršilo devet godina od terorističkog napada na zgradu Policijske uprave i Policijske stanice u Bugojnu.

U znak sjećanja na ovaj tragični čin brojne delegacije danas su položile cvijeće i odale počast poginulom policajcu Tariku Ljubuškiću.

U terorističkom napadu na zgradu Policijske uprave i Policijske stanice Bugojno 2010. godine smrtno je stradao policajac Tarik Ljubuškić, teže je ranjena policijska službenica Edina Hindić, dok je još 5 policajaca lakše povrijeđeno.

U povodu obilježavanja devete godišnjice od pomenutog terorističkog akta u Bugojnu brojne policijske i općinske delegacije i udruženja položile su cvijeće i odale počast poginulom policajcu Tariku Ljubuškiću prvo ispred spomen ploče u holu Policijske stanice , a zatim i ispred spomen obilježja u parku kod zgrade Policijske stanice Bugojno . U kraćem obraćanju prisutnima Hasan Hodžić, portparol MUP- a SBK, tom prilikom je istakao kako porodica rahmetli Tarika nije i neće biti zaboravljena od strane pripadnika MUP-a SBK.

Iste delagacije i predstavnici udruženja potom su se uputili i na mezarje u Jakliću. Nakon polaganja cvijeća i fatihe Mersiha Ljubuškić, supruga stradalog policajca Tarika Ljubuškića u emotivnoj izjavi za medije se zahvalila svima koji su prisustvovali obilježavanju ove godišnjice. Posebno se zahvalila načelniku PU Bugojno Mustafi Zahiroviću koji je po dolasku na ovu dužnost rekao da je njoj i djeci na raspolaganju 24 sata dnevno.

I ovom prilikom u svom obraćanju načelnik Općine Hasan Ajkunić je uputio poruku da se nikom i nigdje slično nešto ne dogodi.

Podsjetimo, u prvostepenom postupku, optuženi za teroristički napad na zgradu Policijske stanice i uprave Bugojno Haris Čaušević-Oks bio je osuđen na kaznu zatvora od 45 godina. U drugostepenom postupku 15. jula 2015. godine Apelaciono odjeljenje Suda Bosne i Hercegovine izreklo drugostepenu presudu kojom je Čaušević proglašen krivim za krivično djelo terorizam i osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina.

pogledano 828 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri