Iz Bugojna krenuli prvi učesnici pohoda "Marš mira 2019."

Šest Bugojanaca i jedan učesnik iz Kalesije, krenuli su pješice put Potočara i biće učesnici tradicionalnog „Marša mira“ Nezuk-Potočari. Na ovaj način 11. jula na 24. godišnjicu genocida u Srebrenici, odat će počast stradalim stanovnicima ove nekadašnje zaštičene zone UN-a, te prisustvovati komemoraciji i zajedničkom dženaza namazu i ukopu identificiranih žrtava genocida, pronađenih u nekoj od masovnih grobnica.

Na put dug oko 350 km, krenuli su: Edhem Čehaja, Elvedin Šabić, Nazil Velić, Admir Muratspahić, Anes Velić, Amar Velić te prijatelj iz Kalesije Mehmed Bašigovac. Prije polaska ispred Centralnog šehidskog spomen obilježja, učesnici pohoda, položili su cvijeće i proučili Fatihu šehidima Bugojna.

Bugojanske učesnike pohoda “Marš mira 2019.”, na put dug oko 350 kilometara, ispratila je predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Džemka Đelilović, uz želju da ih prati dobro zdravlje i sreća.  Učesnike pohoda "Marš mira"Nezuk-Potočari ispratio je i Hasan Ajkunić, načelnik Bugojna.

Kao što su to činili i ranije, i ove godine, učesnici pohoda, odat će poštovanje žrtvama genocida u Srebrenici. Vođa puta je Edhem Čehaja, kojem je ovo 11 put da učestvuje u pohodu "Marš mira" Nezuk-Potočari, dok je najmlađi učesnik Amar Velić, koji prvi put pješači do Srebrenice.

Odlazak na pohod i ove godine, organizovala je Općinska organizacija porodica šehida i poginulih boraca, a generalni pokrovitelj je Općina Bugojno.

pogledano 329 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri