Članice Udruženja "Donna" Bugojno na radnom sastanku u Neumu

U Neumu je održan redovni sastanak ThinkPink mreže, na kojem je 17 udruženja iz cijele BiH imalo priliku analizirati monitoring stalnih aktivnosti, kao i aktivnosti koje se tiču organizacije 12. trke/šetnje Race for the Cure koja će biti održana 29. septembra. I Udruženje Donna Bugojno, učestvovalo je na ovom radnom, ljetnom sastanku.

Udruženje "Donna" Bugojno, krajem juna, prisustvovalo je radnom, ljetnom sastanku u Neumu. Edukativni sastanak okupio je 17 udruženja iz cijele BiH. Bila je ovo jedinstvena prilika, da se na jednom mjestu, razmijene iskustva i mišljenja o svim dosadašnjim aktivnostima unutar svakog udruženja. Ono što je jako bitno naglasiti, a što je napomenula i predsjednica Udruženja „Donna“ jeste 12. po redu Trka za ozdravljenje koja će biti održana 29. septembra u Sarajevu. I ove godine učešće u Trci za ozdravljenje uzet će članice Udruženja "Donna."

Udruženje „Donna“ Bugojno, kroz brojne aktivnosti, nastoji da skrene pažnju na važnost ranog otkrivanja raka dojke, prevenciji, liječenju i pružanju podrške ženama koje žive s tom bolešću, kao i jačanje društvene osjetljivosti za žene oboljele od raka dojke.

pogledano 727 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri