Potpredsjednica FBiH na čelu kolone Marša mira

U znak sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine, jutros je iz Nezuka prema Potočarima krenuo Marš mira.

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović krenula je i ove kao i prethodnih godina u koloni Marša mira putem kojim su jula 1995. godine svoj spas do slobode tražili mnogi Srebreničani, te na ovaj način odaje počast žrtvama srebreničkog genocida.

Istakla je da je svaki građanin BiH obavezan barem jednom u životu preći „Put spasa“ te se uvjeriti kako je bilo Srebreničanima u ljeto 1995. kada su kroz šume bježali prema slobodnim teritorijima u Tuzli.

Potpredsjednica Mahmutbegović će 11. jula u Memorijalnom centru u Potočarima prisustvovati obilježavanju 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Pješački pohod Marš mira Nezuk-Potočari održava se povodom obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini, s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida te podsjećanja na zločine nad Bošnjacima koji su nalazili u "zaštićenoj -sigurnosnoj zoni UN-a".

pogledano 527 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri