Udruženje žena "Burma" Bugojno: Izložba ručnih radova

U prostorijama Udruženja žena „Burma“ upriličena je izložba ručnih radova. Radi se o završnoj aktivnosti projekta „Čari tradicije.“

Projekat „Čari tradicije“ realizovala je neformalna grupa mladih iz Bugojna, s ciljem prenošenja bosanskohercegovačke tradicije na mlade generacije. Ovo je prilika da oživimo našu tradiciju, jer na jednom mjestu imamo veliki broj različitih ručnih radova, istakla je Rafija Gazić, predsjednica Udruženja žena „Burma.“

Prema njenim riječima, osim očuvanja tradicije, želja im je potaknuti mlade, a posebno žene, da se posvete i nauče tehnike izrade tradicionalnih predmeta i tako ispune svoje slobodno vrijeme.

Tokom kreativnih radionica, učesnici su imali priliku savladati tehnike i usvojiti vještine izrade rukotorina, unikatnih predmeta, dekoracija, čestitki, ukrasa, nakita, likovnih radova, narodnih nošnji i odjevnih predmeta te se baviti i oblikovanjem i izradom predmeta od kartona i drugih materijala.

Projekat je finansirala Općina Bugojno, Fondacija Mozaik i Udruženje žena „Burma“ Bugojno.

pogledano 1256 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri