Održana tribina: „Bosna je vječna i Bošnjaci u njoj“

Udruženje logoraša općine Bugojno i Udruženje građana „Porodice stradalih Vrbanja 1993.“ , u okviru manifestacije „Šehidima dova, živima opomena- Vrbanja 2019.“ sinoć su, u prostorijama Medžlisa IZ Bugojno, organizovali promociju knjiga prof.dr. Ibrahima Kajana i tribinu na temu: „Bosna je vječna i Bošnjaci u njoj ( ali dušmani ne shvaćaju)“ .

U uvodnom dijelu prisutnima su se obratili gl.imam bugojanskog medžlisa Kemal ef. Tokmić i Armin Čusto, član ekspertnog tima Instituta za istraživanje zločina genocida Kanda, istakavši značaj organizacije tribine u okviru ove manifestacije .

U osvom obraćanju prof.dr. Ibrahim Kajan je tačno determinirao liniju vremena u kojem živimo na događaje i ono što nam se desilo do posljednjeg rata , te od vremena agresije na Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake u njoj. Takođe je naglasio da Bošnjaci nisu narod bez baštine ali da su tek sada u priliciu da je sagledavaju jer ranije generacije, iz različitih razloga, to nisu učinile. Govoreći o pitanju Bosne i trilogiji u kojoj se bavio temama Bosne i Bošnjaka prof.dr. Kajan je istakao kako se za Bosnu, kao za vlastiti život, vrijedi boriti na bilo koji način!.

U okviru manifestacije „Šehidina dova živima oipomena Vrbanja 2019.“ večeras će u prostorijama Medžlisa IZ Bugojno biti predstavljen film Avde Huseinovića „Živi štit“, rađen u produkciji Saveza logoraša BiH.

pogledano 922 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri