Usvojen bužet općine Bugojno za 2020.godine

Općinsko vijeće Bugojno , nakon nešto više od sat vremena rasprave, na današnjoj XXI. redovnoj sjednici usvojilo je Prijedlog odluke budžet za 2020. i Prijedlog odluke o izvršenju budžeta Općine za narednu godinu.

Budžet u iznosu od 9 116 000 KM podržan je od strane 20 vijećnika iz Klubova SDA, SBB-a, Koalicije hrvatskih stranaka, Nezavisne liste i samostalnih vijećnika Viktora Dundovićai Armina Kurbegovića, dvoje vijećnika SDP-a BiH su bili protiv, dok je nezavisni vijećnik Mustafa Ugarak prilikom glasanja bio suzdržan.

Za razliku od prethodnih godina, kada su se uglasvom vodile višesatne diskusije, ovog puta i rasprava o Prijedlogu budžeta za 2020. trajala je znatno kraće.

Kao izvjestilac Prijedlog budžeta vijećnicima je prezentirao načelnika Općine Hasana Ajkunića. U svom istupu načelnik Ajkunić je naglasio kako je u odnosu na Nacrt budžet uvećan za 300 000 KM, te da su na taj način uz odluke Vijeća o potrebi poboljšanja vodosnabdijevanja, sanacije klizišta i donošenja prostorno-planske dokumentacije prepoznate i potrebe javnih ustanova i preduzeća. Predsjednik Komisije za budžet i finansije Admir Ždralović je istakao da je po održanom sastanku Komisija jednoglasno usvojila zaključak da je saglasna sa Prijedlogom budžeta, a budžetske korisnike je pozvao da u zakonskom roku Vijeću podnesu izvještaje o utrošenim sredstvima.

Uz pojedine vijećnike potom su za govornicom izloženi stavovi stranačkih klubova a koji su na kraju rezultairali usvajanjem budžeta.

Sjednica je okončana usvajanjem Prijedloga odluke o izvršenju budžeta za nerednu godinu, te jednoglasnom odlukom da se iz transfera za premijerligaše MRK Iskra , za potrebe plaćanja obaveza prema igračima, doznači iznos od 10000 KM.

pogledano 735 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri