Paroh Slaviša Đurić uputio čestitku pravoslavnim vjernicima u povodu Božića

Pravoslavni vjernici sutra slave svoj najradosniji blagdan-Božić, kojemu je prethodio šestonedjeljni post. Svečano će biti i u Bugojnu gdje će biti upriličena bogosluženja u hramu "Rođenja presvete Bogorodice".

Pravoslavni vjernici 6. januara proslavljaju Badnji dan i Badnje veče, pripremajući se za sutrašnji najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić. U pravoslavnim kućama Badnje veče je porodični praznik, kada se ukućani okupljaju oko obavezno posne trpeze.Službama bdijenja i paljenjem Badnjaka u pravoslavnim hramovima najavljuje se Rođenje Spasitelja čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo
Čestitku i poruku vjernicima povodom Božića uputio je protonamjesnik hrama "Rođenja presvete Bogorodice" u Čipuljiću, paroh Slaviša Đurić. Zaželio je sreću i mir svim pravoslavnim vjernicima u nadi da će blagdan Hristovog rođenja provesti u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju.
- Želim da Gospod, podari mir, ljubav, razumijevanje i porodično blagostanje. Svim pravoslavnim vjernicima čestitam rođenje Hristovo sa riječima Mir božiji, Hristos se rodi- poruka je protonamjesnika Slaviše Đurića.

pogledano 727 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri