Svečana akademija u povodu Dana nezavisnosti BiH u Bugojnu

1.mart - Dan nezavisnosti BiH će biti svečano obilježen na području Općine Bugojno.

Povodom Dana nezavisnosti BiH, sutra 28. februara će biti upriličena svečana akademija. O značaju ovog, za našu zemlju, historijskog datuma govorit će i čestitke gradjanima uputiti načelnih općine, kao i predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bugojno.

U Kulturno-zabavnom programu učestvovati će članovi amaterskog pozorišta “FEDRA”, Osnovna muzička škola Bugojno, Vokalni ansambl Bugojno, Gradski hor Bugojno i Tamburaški sastav “Zlatne žice” HKD Napredak Bugojno. Prigodne recitale izvest će glumac Senad Milanović. Svečana akademija će biti održana u Kristalnoj sali općine Bugojno, u 18 sati.

U nedjelju, 1.marta, u 10 sati općinske delegacije će položiti cvijeće i odati počasti svim patriotima, časnim i hrabrim braniocima koji su živote položili za opstanak i nezavisnost Bosne i Hercegovine, u Spomen parku poginulim braniocima Bugojna i Bosne i Hercegovine i ispred Spomenika kod Gimnazije.

pogledano 961 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri