Održana Skupština Udruženja penzionera-umirovljenika Općine Bugojno

Danas je Udruženje penzionera-umirovljenika Općine Bugojno održalo svoju redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine. Svih 12 predloženih tačaka dnevnog reda jednoglasno je usvojeno, a rad Udruženja ocijenjen je kao veoma uspješan u prošloj godini.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine, usvojen je Zapisnik s prethodne sjednice. Potom se pristupilo razmatranju Izvještaja o radu Upravnog odbora u 2019.godini, Finansijskog izvještaja, kao iIizvještaji Nadzornog odbora o zakonitom raspolaganju sredstvima, te o radu Fonda solidarnosti, oba za 2019.godinu. Nakon razmatranja, skupštinski delegati usvojili su i Plan prihoda i rashoda Udruženja penzionera ,te Prijedlog odluke o visini članarine, vrsti i iznosu novčane pomoći članovima za 2020.godinu, koji su ostali isti kao i u prošloj godini.

Rad ovog bugojanskog udruženja koji okuplja najstariju populaciju u lokalnoj zajednici, u prošloj godini ocijenjen je kao veoma uspješan, što potvrdjuju i podaci iz prezentiranih izvještaja. Ostvarenim u 2019.godini zadovoljan je i predsjednik bugojanskog Udruženja penzionera –umirovljenika Ismet Hadžibegović. Naglasio je kako će nastojati višegodišnji trend uspješnog rada ostvariti i u ovoj godini.

Skupština Udruženja penzionera-umirovljenika Bugojno završena za manje od sat vremena, a sve predložene tačke dnevnog reda dobile su jednoglasnu podršku prisutnih.

pogledano 1549 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri