U BiH 69 zaraženih korona virusom

Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH potvrđeno je pet novih slučajeva korona virusa u Bosni i Hercegovini. Svi su registrovani na području Konjica. Ukupan broj oboljelih u BiH danas do 14 sati je 69.

Na manifestaciji koju je u Konjicu organizovala fabrika Igman bilo je više od 200 zvanica, a zarazio ih je gost iz Srbije koji je po povratku u svoju zemlju saznao da je pozitivan na korona virus i obavijestio naše nadležne.

Konferencija za medije Kriznog štaba HNK u Mostaru donijela je nove podatke o borbi protiv pandemije koronavirusa u ovom kantonu. Jurica Arapović, šef Odjela za infektologiju SKB Mostar, kazao je kako su izdata 142 rješenja, a ukupno 578 za samoizolaciju.

"Prvozaraženi je u teškom stanju i on je u procesu stavljanja na respirator. Porodilja i dijete su dobro", kazao je Arapović te naveo da je 17 uzoraka na testiranju.

Dosad je u našoj zemlji potvrđeno 69 zaraženih od koronavirusa.

Situacija po gradovima u Bosni i Hercegovini je sljedeća: Banja Luka - 34, Mostar - 6, Zenica - 4, Konjic - 9, Čelinac - 2, Laktaši - 2, Bihać - 2, Tešanj - 1, Orašje - 1, Goražde - 1, Srbac - 1, Prnjavor - 1, Ribnik -1, Modriča - 1, Bosanska Dubica-1, Prijedor - 1 i Bijeljina - 1.

Dakle, u Republici Srpskoj identificirano je 45 slučajeva, a u Federaciji BiH 24 slučaja zaraze koronavirusom.

pogledano 2714 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri