OŠ CZ Bugojno o proljetnoj sjetvi

Danas je održan radni sastanak Općinskog štaba civilne zaštite Bugojno na temu proljetne sjetve, posebno s aspekta podrške građanima koji su u stanju socijalne potrebe.

Sastanak je rezultirao imenovanjem tima za provedbu proljetne sjetve u kojem su uz komandanta OŠ CZ Hasana Ajkunića i načelnika Mirsada Karadžu imenovani : Bahira Abdibegović, Senada Čolić, Haris Haznadarević, Dina Mešan i Perica Pejak.

Po okončanju sastanka članica Općinskog tima za provedbu proljetne sjetve Bahira Abdibegović je naglasila da poljoprivredni proizvođači obavezno sačuvaju račune od kupovine sjemenskog materijala, mineralnih đubriva i zaštitnih sredstava na osnovu kojih će dio sredstava biti refundiran iz federalnih i kantonalnih poticaja.

Po riječima Adnana Bašića, direktora Centra za socijalni rad, u narednih par dana biće napravljen spisak od 250 do 300 korisnika paketa koji će sadržavati sjemenski materijal i mineralna đubriva, a biće realizovani putem poljoprivrednih apoteka u Bugojnu.

Komandant Štaba Hasan Ajkunić naglasio je da će paketi biti razvrstani po broju članova domaćinstava koja će ih koristiti, te će za samce biti u visini od 50KM, za domaćinstva do tri člana 75 KM, a za višečlana domaćinstva paket će biti u visini od 100 KM.

Za razliku od drugih sredina gdje se penzioneri i nisu najbolje pridržavali naredbi federalnog štaba načelnik Općine Ajkunić je pohvalio ponašanje bugojanskih penzionera, te iskoristio priliku da povodom Dana policije Federacije BiH uputi čestitku pripadnicima policije .

pogledano 2384 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri