Federalna ministrica obrazovanja posjetila SBK

U radnoj posjeti SBK-u u utorak je boravila federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović. Na sastanku u kabinetu premijera SBK Tahira Lende govorilo se o pripremama za izmjene postojećih zakona u obrazovanju, aktuelnim pitanjima visokog obrazovanja, te potrebi rekonstrukcije i opremanja određenog broja škola koje su u proteklom ratu doživjele devastaciju.

Najviše riječi na sastanku u utorak bilo je o postupku vraćanja imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji , te gradnji zgrade srednje škole u Travniku. Federalna ministrica Dilberović se založila za provođenje presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o vraćanju imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji. -Cilj je pronaći način kako da se završi financijska konstrukcija kako bi djeca uselila u nove objekte i dostojanstveno pohađala nastavu, ali i kako bi Vrhbosanska nabiskupija dobila svoje prostorije natrag – poručila je ministrica Dilberović. Po riječima kantonalne ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta Katice Čerkez postoji prijedlog da u izgradnji budućeg školskog objekta 30% finansira Vlada SBK , a preostalih 70 % Federalna Vlada. Premijer SBK Tahir Lendo pozitivnim ocjenjuje posljednje posjete visokih dužnosnika Federacije Bosne i Hercegovine Travniku i Srednjobosanskom kantonu i smatra to odličnim načinom međusobne koordinacije u realizaciji bitnih pitanja za svako područje. Federalna ministrica obrazovanja i nauke posjetila je potom Općinu Travnik i zadržala se u razgovoru sa načelnikom Admirom Hadžiemrićem, potom kantonalni odbor SDA SBK i na kraju svog posjeta našem kantonu Muftijstvo travničko.

pogledano 1149 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri