"Pucanj u dušu" sutra u Bugojnu

Sutra će u Kristalnoj sali Općine Bugojno u 19:30 biti prikazan dokumentarno - igrani film „Pucanj u dušu“.

 

Organizator ovog dogadjaja je Muftijstvo travničko i Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija, uz podršku Medžlisa islamske zajednice Bugojno i Općine Bugojno.

 Film „Pucanj u dušu“ predstavlja samo mali dio istine o tragediji žena i muškaraca koji su prošli najgore torture i poniženja samo zato što su se zvali drugačije i što su pripadali drugom narodu tokom rata u BiH.

 Film „Pucanj u dušu“ snimljen je u produkciji Exitmedije iz Sanskog Mosta, a dio je kampanje “Filmom za ljudska prava”, koji su zajednički organizovali Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokreta Majke enklave Srebrenice i Žepe.

Cilj je podizanje svijesti društva o posljedicama i poteškoćama žrtava, svjedoka i preživjelih seksualnih zlostavljanja i silovanja počinjenih tokom rata u Bosni i Hercegovini.

pogledano 1255 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri