Dan škole u Gimnaziji Bugojno

Gimnazija Bugojno će u ponedjeljak, 11. aprila obilježiti Dan škole i ujedno 70 godišnjicu otkada je ova obrazovna ustanova i zvanično otvorena.Tim povodom, Svečana akademija uz prigodan programa, biće održana u 12 sati u pristorijama škole.

Prema podacima koje smo dobili od direktora Gimnazije Mesuda Šečića, 17. novembra 1945. godine , Ministarstvo prosvjete je ,Aktom tadašnje Narodne vlade BIH-ne, donijelo odluku o osnivanju Gimazije Bugojno.Međutim, ova obrazovna ustanova je zvanično počela sa radom 10.januara 1946.godine kada je prvi put održana nastava sa dva odjeljena prvih razreda i dva uposlena: vd. direktorom Fehimom Efendićem i nastavnicom Zlatkom Vinković te honorarnim nastavnikom-inžinjerom Dimitrijem Tolstontovim. Povodom 70 godina od zvaničnog otvaranja Gimnazije ali i Dana ove škole, u ovoj obrazovnoj ustanovi će u ponedjeljak biti upriličen prigodan program. Nasatva će trajati do 10 sati, a u 11 je predviđena podjela zahvalnica učenicima koji su tokom ove školske godine ostvarili zapažene rezultate na  takmičenjima kao i pohvale učenicima, članovima školskih sekcija. Svečana akademija kojoj će prisustvovati brojni gosti,biće održana u 12 sati uz prigodnu priredbu koju su pripremili učenici i profesori škole.

pogledano 1395 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri