Čestitka za Dan Armije BiH

„Svim borcima i pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim šehidskim porodicama i invalidima odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92.-’95., svim bosanskohercegovačkim patriotima u Bugojnu i Bosni i Hercegovini, čestitam 15. april, Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Tačno prije dvadesetičetiri godine, 15. aprila 1992. godine, od jedinica Teritorijalne odbrane Bosne i Hercegovine i organizovanih dobrovoljaca, formirana je Armija Republike Bosne i Hercegovine. Njena svrha bila je zaštita života građana Republike Bosne i Hercegovine, kao i očuvanje cjelokupnosti njene teritorije, kao suverene, nezavisne i slobodne države svih njenih građana.

Bugojno je u odbrambeno-oslobodilačkom ratu izgubilo 326 svojih boraca, kao pripadnika ARBiH, a 317 boraca su postali invalidi. Zato je obilježavanje ovakvih godišnjica obaveza da se prisjetimo svih patriota, koji su za odbranu Bosne i Hercegovine dali svoje živote, kao i svih preživjelih heroja odbrambeno – oslobodilačkog rata.

Hvala svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine za sve ono dobro što su učinili za nas i omogućili nam da i dalje živimo i gradimo budućnost ove zemlje.

Koristim priliku da pozovem građane Bugojna, koji BiH osjećaju kao svoju domovinu, da 15. aprila 2016. godine u 10 sati, u Šehidskom mezarju,” položimo cvijeće i odamo počast svim poginulim bugojanskim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.”

S poštovanjem,

OPĆINSKI NAČELNIK

Hasan Ajkunić, prof.

pogledano 1084 puta
WEBMASTER

Radio Bugojno postoji od 1969.godine i spada u red najstarijih radio stanica u BiH. Od tada do danas, kontinuirano se emituje program, a tokom ratnih godina, samo nekoliko kraćih zastoja zabilježili smo u emitovanju..

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri