Promocija knjige "Naser od Gazimestana do Haga i nazad"

U petak je u prepunoj Kristalnoj sali Općine Bugojno promovisana knjiga „Naser od Gazimestana do Haga i nazad“, autora, novinara i publiciste Avde Huseinovića.Organizator ovog dogadjaja koji je upriličen povodom Dana Armije RBIH, bila je Asocijacija mladih OO SDA Bugojno.

Na početku promocije knjige, u ime organizatora, prisutnima se obratio dr. Nedžad Jusić, predsjednik Asocijacije mladih SDA Bugojno, čestitajući Dan ARBIH. Sa ovoga mjesta želim da poručim mladima, da moraju da znaju svoju historiju, da ne smiju da zaborave stradanja koja su nam se desila i kojima je bila izložena naša domovina. Jedno od najvećih stradanja je upravo ono o kojem govori ova knjiga, o Srebrenici, našoj velikoj rani, poručio je izmedju ostalog Nedžad Jusić. Glavni promotori knjige svakako su bili sam njen autor Avdo Huseinović i Naser Orić , ratni komandant odbrane Srebrenice, koji u ovom dokumentovanom djelu, po prvi put priča svoju životnu priču. Evo sta su ukratko izjavili o ovoj knjizi, koja je od samog izdavanja izazvala veliku pažnju u javnosti….

Osim autora knjige i Nasera Orića, promotori knjige u Bugojnu, bili su i profesor Nedžad Milanović te publicista i novinar Kemal Balihodžić

pogledano 1399 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri