Situacija na području općine Bugojno, kada je u pitanju pandemija izazvana korona virusom, i dalje je povoljna, ocjena je načelnika Općine i komandanta Općinskog štaba Civilne zaštite Hasana Ajkunića tokom sastanka koji je održan u zgradi Općine sa načelnikom PU Bugojno Mustafom Zahirovićem.

Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH potvrđeno je pet novih slučajeva korona virusa u Bosni i Hercegovini. Svi su registrovani na području Konjica. Ukupan broj oboljelih u BiH danas do 14 sati je 69.

Danas je u zgradi općine Bugojno održan sastanak Općinskog štaba civilne zaštite posvećen pandemiji koronavirusa.

Danas je Udruženje penzionera-umirovljenika Općine Bugojno održalo svoju redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine. Svih 12 predloženih tačaka dnevnog reda jednoglasno je usvojeno, a rad Udruženja ocijenjen je kao veoma uspješan u prošloj godini.

Proteklog vikenda 07. i 08.03..2020 godine, u oragnizaciji Stonoteniskog saveza BiH i uz tehničku organizaciju STK „Brka 2007“, u Brki kod Brčko distrikta održano je Državno prvenstvo za kadete i kadetkinje.

Svim ženama upućujemo iskrene čestitke u povodu 8. marta, Dana žena.

Svim ženama upućujem čestitke u povodu 8.marta, Dana žena.

                                                                Cijenjene Bugojanke,
 
vama i svim damama Bosne i Hercegovine, upućujemo najiskrenije čestitke i želimo
sretan 8. mart – Medjunarodni dan žena!
 
PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA                                                     OPĆINSKI  NAČELNIK                        
 
Igor Vrljić                                                                                                       Hasan Ajkunić

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri