A- SDA : Predizborni skup u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U subotu je predizborni skup održala A – SDA. Na skupu su predstavljeni kandidati ove stranke za predstojeće izbore. Gost tribine bio je Sejfudun Tokić, a prisutnima su se obratili i Medaga Hodžić, nosilac liste za državni parlament, Amina Brkić nosilac liste za Skupštinu SBK-a te Harisa Brkić, kandidatkinja ove stranke za federalni parlament.

Na početku predizbornog skupa predstavljeni su kandidati A- SDA za sve nivoe vlasti s područja SBK-a, koji predstavljaju spoj mladosti i iskustva. Govoreći o ciljevima A-SDA Amina Brkić, nositeljica liste A-SDA za Skupštinu SBK-a naglasila je da u vlasti trebaju biti ljudi iz svih slojeva društva kako bi pronašli najbolja rješenja. Obećala je da će, ako dobije povjerenje birača raditi u korist gradjana, 50 % paušala podijelti s onima kojima je to potrebno te pozvala birače da donesu pravilnu odluku i podrže kandidate A- SDA.

Harisa Brkić, kandidatkinja ove stranke za Federalni parlament, naglasila je potrebu rješavanje problema obrazovanja, uz posebnu podršku nadarenim učenicima i studentima, te osobama s poteškoćama u razvoju. Istakla je i značaj razvoja privrede te podršku domaćoj proizvodnji, uz oslanjanje na potencijale mladih.

Gost tribine, Sejfudin Tokić naglasio je da je ovo podrška za kandidate koji su se odlučili za historijsku borbu za opstanak BiH i njenu izgradnju, te pružio podršku kandidatima koji su, kako je naglasio tu bez ličnog interesa, nepotkupljivi i spremni za borbu za BiH.

Medaga Hodžić, noslica liste za PS BiH naglasio je da A-SDA neće nikada iznevjeriti četiri temelja: BiH, vjeru, porodica, dostojansvo i ponos jednog čovjeka, te pozvao birače da izadju na izbore i podrže kadnidate koji dolaze iz realnog sektora i koji su, kao i on spremni svoje znanje i sposobnosti iskoristiti za unapredjenje života svih gradjana u BiH.

Kandidati su ovo koji su uvijek bili uz BiH i nikad je neće iznevjeriti istaknuto je na predizbornom skupu A-SDA koji je održan u Bugojnu.

131415161718192021